Науково-методичний центр

Науково-методичний центр дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО

понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Тиждень Дошкілля у дошкільному навчальному закладі №2, м.Кам’янець-Подільський

 Свято Дошкілля – це ще одна нагода сказати добрі, гарні слова на адресу тих, хто віддає свою любов і серце малюкам, розвиває в них найкращі риси, виховує і навчає життєвої мудрості.  Це свято єднає дітей і дорослих, педагогів і батьків, усіх людей, причетних до дошкільного дитинства.
Тому, відповідно до плану роботи управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, з метою формування у дошкільнят національно-патріотичної свідомості та пропаганди морально-естетичного виховання підростаючого покоління у дошкільному навчальному закладі №2 відзначали тиждень Дня Дошкілля з 21.09 по 25.09 2015р.  Тиждень Дошкілля було насичене безліччю святкових дитячих розваг та різних заходів, присвячених даному святу.
Для батьків, з нагоди свята у закладах пройшов День відкритих дверей «Садочок рідний – ти найкращий», завдяки якому вони мали змогу пройтися приміщеннями ДНЗ, відвідати майстер-класи, тематичні виставки, вони були вдячні колективу ДНЗ за їх терпіння, мудрість, увагу до їхніх дітей.
Протягом Тижня Дошкілля було організовано: акції «Збери кришечку для солдата», «Лист для воїнів захисників» (загальноміські), «Голуб миру»  (загальносадова); виставки дитячих посібників та розвиваючих ігор, «Мандрівка по країні Дошкілля» (малюнки), «Сувеніри власними руками» (роботи педагогів та батьків); фестиваль поетичної творчості дітей «Вітрила творчості»; бесіди на тему «Мої друзі у садочку»; тематичні заняття («Мир починається з дружби», «Мій садок», «Хто піклується про діток в ДНЗ»), свято «Життя ми дітям віддаємо по краплині». Протягом тижня в закладі панувала атмосфера взаєморозуміння та усвідомлення того, що лише спільними зусиллями колективу закладу і батьків дошкільнят можна досягти успішних результатів у вихованні підростаючого покоління.
21 вересня дошкільнята святкували Міжнародний день миру. В усіх вікових групах проведені були тематичні заняття, на яких діти з вихователем, говорили про мир, малювали і власноруч виготовляли голубів миру.
Завершилось свято флеш-мобом під гаслом «Ми за МИР!».  На подвір’ї садочка дошкільнятами закладу було створена композиція у формі серця і всередині голуб миру,  бо за з давніх-давен люди вважають голуба втіленням миру та спокою, ознакою втихомирення розбурханих стихій. А в наш час цей образ став символом боротьби всіх людей світу за мир і дружбу між народами.
22 вересня ми взяли участь у ІІ Регіональній науково-практичній конференції кафедри теорії та методик дошкільної і початкової освіти КПНУ ім. І. Огієнка. Пленарного засідання розпочав декан факультету Лабунець В.М., де обговорювались питання співпраці університету та Дошкілля міста, підготовки вихователя ДНЗ до роботи з дітьми з особливостями психофізичного розвитку, питання організації підготовки дітей до навчання в школі. Практична частина конференції передбачала проведення майстер-класів педагогами-дошкільниками для студентів дошкільного факультету. Майстер-клас провела наш вихователь Стаднік Л.С. «Формування основ духовності у дітей дошкільного віку засобами мистецтва».
Підсумковим акордом урочистостей була проведена святкова нарада колективу, на якій лунали теплі, щирі слова-привітання від завідувача ДНЗ Сопільник Б.В., які були підкріпленні грамотами управління освіти і науки за плідну творчу працю, вагомий внесок у розвиток дошкільної освіти та з нагоди святкування Всеукраїнського дня Дошкілля.
Отже, Дошкілля – це світ любові, і турботи і поваги. Бо в ньому ми плекаємо майбутнє віки. Нехай же все вдається, що ми запланували. І будуть щиро нам вдячні наші діти і батьки. Тож залишиться в пам’яті нашім День Дошкілля – це свято життя.






Немає коментарів:

Дописати коментар