Науково-методичний центр

Науково-методичний центр дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО

середу, 2 травня 2018 р.


  27 квітня 2018 року на базі Богданівецького ДНЗ «Вербиченька» відбулась творча зустріч із завідувачами закладів дошкільної освіти Хмельницького району, Розсошанської, Лісовогринівецької, Олешинської та Гвардійської об’єднаних територіальних громад. Захід організовано Дарченко Л.Г., методистом НМЦ дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Гіджеліцькою Т.В., методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької районної державної адміністрації.

З вітальним словом до присутніх звернулися  начальник  відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької райдержадміністрації – Шеремета Світлана Олексіївна та методист НМЦ дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти  ХОІППО  -   Дарченко Лариса Григорівна.
Творчий колектив закладу  презентував  нові засоби та прийоми зацікавлення малят, впливу на становлення їхніх духовних цінностей, яскраві моменти із життя дитячого садка.   Присутні переглянули виставу «Дюймовочка» за участю дітей старшого дошкільного віку (керівник гуртка «Весь світ театр», вихователь закладу Венгер Ірина Йосипівна) та заняття з народознавства з використанням елементів педагогіки М.Монтессорі «В гостях у дідуся Панаса та бабусі Параски» (вихователь ДНЗ Августенюк Леся Володимирівна).
У ході зустрічі педагогічні працівники обговорювали актуальну проблему «Педагогіка партнерства: дитина, педагог, батьки в контексті Нової української школи».
Після перегляду практичної частини освітяни ознайомились з рядом питань, а саме:
§  «Теорія поколінь з точки зору взаємодії в освітянському просторі» (Дарченко Лариса Григорівна, методист НМЦ дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО);
§  «Портфоліо дошкільника - скарбничка особистих досягнень дитини» (Бретоусова Раїса Геннадіївна, завідувач Розсошанського ДНЗ «Яблунька»)
§  «Лепбук як форма організації роботи для розвитку пізнавальної активності та самостійності дітей дошкільного віку» (Бідзіля Тетяна Миколаївна, завідувач Пироговецького ДНЗ «Білочка»);
§  «Вектор наступності у взаємодії ЗДО із початковою ланкою ЗЗСО та батьками в умовах Нової української школи» (Бойко Алла Тимофіївна, директор Копистинського НВК).
У форматі мозкового штурму, виконуючи вправу «Адаптаційний портфелик», Семенцова Ірина Юріївна, практичний психолог Копистинського НВК підсумувала, що успішна адаптація дітей старшого дошкільного віку до 1 класу залежить від сприятливих умов і змісту навчання, діяльності й спілкування дитини в сім ї, ЗДО, школі.
Педагоги району презентувала виставку передового досвіду, творчих напрацювань дошкільників «Скарбниця педагогічної майстерності».

Під час обговорення було прийняте спільне рішення про подальшу творчу співпрацю. Учасники заходу позитивно оцінили роботу колективу Богданівецького дошкільного навчального закладу, побажали успіхів та творчої наснаги.

Немає коментарів:

Дописати коментар