Науково-методичний центр

Науково-методичний центр дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО

понеділок, 27 березня 2017 р.

Семінар-практикум



24 березня методистами науково-методичного центру дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО було проведено семінар-практикум за темою «Інноваційні погляди на методичну структуру і типологію занять з фізичної культури». Учасниками семінару стали інструктори та вихователі з фізичної культури дошкільних закладів Ізяславського, Білогірського, Теофіпольського, Шепетівського, Славутського, Красилівського, Полонського, Старокостянтинівського, Хмельницького районів, міст Хмельницький, Шепетівка, Славута, Старокостянтинів, Нетішин та ряду об’єднаних територіальних громад Хмельниччини.

Відкриття семінару-практикуму відбулося в Ізяславському ясла-садку №1 «Струмочок». Від імені керівництва районної державної адміністрації, районної ради та Ізяславської міської ради учасників зібрання привітали  Віктор Кучерук, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій Ізяславської РДА й начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Валентина Пилипчук.
Завідуюча Ізяславським ясла-садком № 1 «Струмочок» Альона Шаповал  ознайомила колег із закладом та розповіла про основні досягнення у роботі колективу. Зі словами вітання до учасників семінару звернулись вихованці Ізяславських ясла-садка №1 «Струмочок» та  № 4 «Теремок». Вони виконали вірші та представили танці, яких навчились, відвідуючи гуртки хореографії, котрі діють на базі кожного із закладів. 
Під час презентаційного модуля семінару досвідом роботи із інструкторами та вихователями з фізичної культури ДНЗ області поділилися  вихователі ДНЗ №1, провівши відкриті заняття з фізичної культури за методикою М.Єфименка:   Ірина Кальніцька – акцентоване заняття «Казка «Ріпка» на новий лад» для дітей старшого дошкільного віку та Катерина Бовчалюк - спеціалізоване заняття з фізичної культури «Забави кошенят» з дітьми молодшого дошкільного віку. Презентаційний модуль семінару-практикуму продовжився в Ізяславському ясла-садку № 4 «Теремок» міста Ізяслав. Вихователь Юлія Кондратюк провела відкрите заняття з фізичної культури «Пригоди у весняному лісі» з переважанням одного основного рухового режиму для дітей середнього дошкільного віку. Також присутні переглянули відео фрагмент із заняття з фізичної культури «Світ мурашковими очима» (підготовча частина заняття – еволюційне коло за методикою М.Єфименка для дітей  старшого дошкільного віку), яке організувала  вихователь ДНЗ № 4 Олена Антонюк.
Головний спеціаліст відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Гаркавенко  ознайомила учасників семінару-практикуму  із нормативно-правовою базою та вимогами щодо організації фізкультурно-оздоровчої роботи у дошкільному навчальному закладі. Про інноваційні аспекти в організації фізкультурної роботи із дошкільниками розповіла старший викладач кафедри теорії та методик початкової і дошкільної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Харченко.
У ході практичного модулю семінару - практикуму відбувся методичний діалог «Моделювання, презентація перспективного педагогічного досвіду», модератором якого була методист науково-методичного центру дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ХОІППО Лариса Дарченко. Робота завершилась прийняттям рекомендацій.
Матеріали розташовані на сторінці методиста


Немає коментарів:

Дописати коментар